Studijsko putovanje u sklopu projekta “Rijeke znanja”

Prethodnog su vikenda profesorice Udruge za promicanje prirodnih znanosti Marlena Ćukteraš, Marina Marega Selecki i Olivera Đorđević bile na studijskom putovanju u Sloveniji u sklopu projekta Rijeke znanja u kojem je Udruga jedan od partnera.

Projekt Rijeke znanja ima za cilj izgradnju kapaciteta organizacija civilnog društva u svrhu provedbe aktivnosti popularizacije znanosti za specifična područja fizike, kemije i zaštite okoliša.

Za vrijeme studijskog putovanja organiziran je posjet:

  1. NE Krško i u sklopu toga predavanje i posjet pogonima NE,
  2. Hiši eksperimentov i
  3. Centru Noordung u Vitanju – Centar svemirskih tehnologija Hermana Potočnika Noordunga.

Na slikama se vidi posjet NE Krško.

Nakon posjeta NE Krško posjetile su „Hišu eksperimentov“, gdje su bile nazočne na prezentacijama „Plinologija“ i „ Elektrologija“. Na kraju su i same eksperimenatirale na izlošcima.

Drugoga dana su posjetile Centar Noordung u Vitanju – Centar svemirskih tehnologija Hermana Potočnika Noordunga, gdje su impozantnim postavom bili oduševljeni.
Ovakav način edukacije ih je vratio sjećanja na studenske dane i probudio razmišljanje kako poboljšati i unaprijediti rad s nadarenom djecom primjenom praktičnog rada iz kojeg bi i oni sami vidjeli rezultate i donijeli vlastite zaključke.

Za više informacija o projektu pronađite na Facebook stranici Rijeke znanja: https://www.facebook.com/RijekeZnanja/