Sav trud i napor se isplatio! Udruga za promicanje prirodnih znanosti Dubrovnik je i ove godine organizirala svečanu dodjelu diploma i stipendija u ljetnikovcu Bunić Kaboga

 

Na taraci ljetnikovca Bunić Kaboga u srijedu, 31. kolovoza 2022. godine učenici, stipendisti, profesori, roditelji i članovi Udruge obilježili su još jednu uspješnu godinu. Osim dodjele diploma za uspješno svladane programe iz matematike, fizike, kemije i biologije, na svečanosti je Zaklada Caboga Stiftung, generalni sponzor Udruge, potpisala ugovore o nastavku stipendiranja uspješnih studenata, nekadašnjih članova Udruge.

Udruga se posebno zahvalila gospođi Gordani Vetmi, predstavnici Zaklade Caboga Stiftung za Hrvatsku, na velikom doprinosu i potpori bez koje bi bilo nemoguće ostvariti programe i ciljeve Udruge.

U ime Udruge doc.dr.sc. Ivona Milić Beran, obratila se nazočnima i istaknula: „Udruga je svjesna da su njeni članovi pravi odlikaši, iza njihove ocjene stoji stvarno znanje i kontinuirani rad. Svjesni smo, također da su vaši roditelji važna karika u radu Udruge, oni su vas usmjerili prema radu i stjecanju znanja. Bez znanja nema napretka, znanje je izvor osobnog zadovoljstva i sreće, ove činjenice trebamo svi isticati. Naši učenici i njihovi roditelji to znaju i u takvom okruženju je divno raditi.

Ponosni smo što su naši nekadašnji članovi, a sada stipendisti Zaklade Caboga Stiftung, uspješni studenti sljedećih fakulteta: Elektrotehnike i računarstva, Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Medicinskog fakulteta i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu.  Privilegij je biti dio života ovih mladih ljudi, pratiti njihov put od sedmog razreda osnovne škole do završetka studija.

Također Udruga se posebno zahvaljuje gosparu Ivu Felneru, koji nažalost ove godine nije nazočan na našoj svečanosti, ali želimo istaknuti da njegova potpora nadahnjuje svih nas da uložimo još veći trud i zalaganje u obrazovanje djece koja su budućnost svih nas.“

 

Cilj nam je okupiti učenike koji žele učiti više, na zanimljiv i drukčiji način, nadalje ohrabriti, potaknuti i pomoći učenicima da zavole i ostanu u svijetu prirodnih znanosti.

I ove godine Udruga otvara vrata novim znatiželjnim prirodoljupcima koji žele proširiti svoja znanja iz fizike, kemije, biologije i matematike.

Svi zainteresirani učenici od sedmog razreda osnovne škole do trećeg razreda srednje škole mogu se pridružiti i biti dio jedne lijepe znanstvene priče.

 

Prijavnica za upis nalazi se na službenoj stranici Udruge za promicanje prirodnih znanosti. https://www.prirodne-znanosti-dubrovnik.com/ .