Potpisan ugovor “Rijeke znanja” – Popularizacija STEM-a

Hrvatsko prirodoslovno društvo potpisalo je Ugovor o bespovratnim sredstvima za projekt “Rijeke znanja” . Riječ je o projektu kojem je cilj izgradnja kapaciteta organizacija civilnoga društva za provedbu aktivnosti popularizacije znanosti, poglavito u području fizike, kemije i zaštite okoliša.
Zahvaljujući projektu riječ o aktivnostima i radionicama za učenike koji na putu prema fakultetima i budućoj karijeri trebaju dodatnu edukaciju, a koju će dobiti upravo kroz ovaj projekt!
Vrijedi istaknuti da će Udruga za promicanje prirodnih znanosti kao njihov partner u projektu “𝗥𝗶𝗷𝗲𝗸𝗲 𝘇𝗻𝗮𝗻𝗷𝗮” sudjelovati u raznim edukativnim aktivnostima i radionicama u svrhu populariziranja STEM-a.
Ukupna vrijednost dodijeljenih bespovratnih sredstava iznosi 2.904.814,30 HRK, koja su dodijeljena u okviru poziva „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“, koji je raspisao Europski socijalni fond.
Predsjednica Hrvatskoga prirodoslovnog društva dr. sc. Zrinka Kovarik, ovom je prilikom istaknula: „Ovaj je projekt iznimno značajan za naše Društvo, s obzirom na to da smo krovna nacionalna organizacija s više od 33 organizacije-članice te preko 130 aktivnih članova. Nakon pionirskih projekta kojima smo prirodne znanosti približili djeci i mladima, poput „E-škole“, „Znanosti na putu“, „Priroda uživo“, te brojnih drugih, uvjereni smo da će ovaj projekt uvelike doprinijeti popularizaciji STEM-a te da će i partneri i korisnici projekta biti zadovoljni planiranim ishodima i aktivnostima koje ćemo realizirati“.

Uz nositelja projekta, Hrvatsko prirodoslovno društvo iz Zagreba, u projektu sudjeluju Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, Hrvatsko kemijsko društvo, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Udruga Docendo discimus, Tvornica znanosti, Udruga Klikeraj, Udruga za promicanje prirodnih znanosti, Institut Mediterran – Udruga za kulturno i znanstveno proučavanje Mediterana, Hrvatska udruga za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju – MIPRO, te karlovačka Mješovita industrijsko-obrtnička škola.